zoom
biblioteca
Jean-Yves
Masson
Les Belles Françaises este program initiat în 2007 de poeta Linda Maria Baros în cadrul Festivalului Primavara Poetilor/Le Printemps des Poctes, fiind conceput, înca de la prima editie, ca un program permanent al festivalului.
Jean Orizet
Vénus
Khoury-Ghata
retur prezentare festival
citeste
Les Belles Francaises
Jean_Orizet_-_site
Jean-Yves Masson
afisul Les Belles Françaises 2009
buton piramida verde-albastru
buton piramida verde-albastru
Din editiile anterioare...

La editia din
2007, au fost prezentati poetii francezi contemporani Guy Goffete, Jean-Yves Masson, Sophie Loiseau, Pascale Petit, Christophe Manon, Samuel Rochery, Romain Verger, atât în România, cât si în Republica Moldova si în Australia. De asemenea, poezia franceza clasica a fost auzita în româna si franceza în spectacolele de muzica si poezie - Poezie pe doua voci - realizate la Bucuresti si în diferite orase din tara.

Editia din
2008, a cuprins lecturi din versurile poetilor francezi contemporani André Velter, Charles Dobzynski, Guy Goffette, Lionel Ray, Jean Portante, Bernard Mazo.

Î
n continuarea editiilor anterioare, manifestarile festivalului noastru din 2009 au reunit lecturi din versurile unora dintre cei mai importanti poeti francezi de astazi : Lionel Ray, Sylvestre Clancier, Jean-Pierre Siméon, Bernard Mazo, Jean Portante, André Velter, Charles Dobzynski, Guy Goffette

Editiile 2010 si 2011, într-un festival tacut al Primaverii Poetilor, au oferit, din uriasa miscare poetica franceza si francofona de azi, doar versurile prezenate în antologia Împotriva tacerii - în fapt, o invitatie implicita la lectura...
citeste

citeste-le poeziile înca de acum...
Venus
Gabrielle Althen
buton piramida verde-albastru
buton piramida verde-albastru
Gabrielle Althen

FESTIVALUL 2009
program
orasul poeziei
Frumoasele Marocane
ZOOM - Roumanie
antologia festivalului
newsletter
Biblioteca ZOOM
Biblioteca POETARIUM
revista VERSUs/m
Organizatori
Contact